Sivusto on arkistoitu, eikä sitä enää päivitetä

Ulkoilu

Kanojen ulkoilualueella on hyvä olla runsaasti näkösuojia. Pidä mielessä viidakko ja kanan esiäidit! Kanalla on mukavampi olla paikassa, jossa on paljon puita ja pensaita sekä pitkää heinikkoa. Tällaisessa paikassa kana liikkuu enemmän kuin avaralla alueella, jossa ei ole näkösuojia.

Jos pidät kanoja kokonaan vapaana ilman aitoja, huolehdi siitä, ettei lähistöllä ole vaaratekijöitä, kuten autotietä tai naapurin koiraa. Täysin vapaana kulkeminen on tietenkin kanalle kaikkein miellyttävin vaihtoehto, kun se saa itse valita ajanviettopaikkansa ja etsiskellä ulkoa syötävää.

Muista myös, että vapaana liikuskelevat kanat saattavat löytää tiensä myös taimiesi luokse tai kukkapenkkiisi kuopimaan.

Yleisimmin kanankasvattajat antavat kanojensa ulkoilla aidatulla alueella. Maatiaiset ja valkoiset hybridit ovat niin hyviä lentämään, että aidan on oltava ainakin pari metriä korkea. Jos alueella asustaa kanahaukkoja tai kissoja, voi olla tarpeen myös kattaa aitaus.

Lähde: C.J Nicole, A.C Lindberg, A.J Phillips, S.J Pope, L.J Wilkins, L.E Green Influence of prior exposure to wood shavings on feather pecking, dustbathing and foraging in adult laying hens Applied Animal Behaviour Science 2001

Kun suunnittelet kanan ulkoilualuetta, pidä mielessä viidakko.